CHILENSK SKALDJURS & FISKGRYTA
(12 personer)
INGREDIENSER
3 st gula lökar
3 paket saffran, 0.5 gram
3 tsk tabasco
3 msk basilika
12 msk fiskfond, koncentrerad
2 1/2 dl vatten
6 dl vitt vin, torrt
3 burkar krossade tomater, 400 gram
3 msk smör, eller rapsolja
6 msk korianderblad, hackade
3 hg räkor, skalade
18 hg fiskfiléer, av blandade sorter
3 st pressade vitlöksklyftor
6 st zucchini
6 st morötter
30 st musslor, med skal
TILLAGNING
Skala och hacka löken och vitlöken. Borsta musslorna väl och ta bort skägget. Skölj dem noga och släng musslor som inte stänger sig när man knackar på skalet. Dela fisken i bitar. Fräs lök, morot, zuchinni, fänkål och vitlök i smör eller rapsolja i en stor gryta. Tillsätt tomatkross, vin, fiskfond och saffran. Låt det koka upp. Lägg i musslorna och låt dem koka ca 5 min. Lägg i fisken och sjud ytterligare 3-4 min. Tillsätt räkor och koriander. Servera soppan med vitlöksbröd och en klick Pebre.