Chilenska kakor
INGREDIENSER
750 g mjöl
6 äggulor
1 ägg
1 tsk margarin
2 dl manjar
Manjar Recept
1 burk mjölk, kondenserad
4 msk grädde
Koka en oöppnad burk kondenserad mjölk ca 4 timmar under lock i en gryta med vatten. Se till att burken alltid är täckt med vatten. Detta är viktigt, då burken kan explodera om vattnet försvinner!
När burken kokat klart, öppna och rör i 4 msk grädde, sedan är såsen klar.
TILLAGNING
Vispa äggulorna, hela ägget och margarinet tills det blir krämigt. Tillsätt sedan siktat mjöl och knåda tills den blir en mjuk deg. Gör degen platt, i en cirkulär form. Förvärm i 10 min. In i ugnen och grädda kakorna i 15 min på 150 grader. Låt dem svalna, och när de är kalla så lägger du på manjaren i mellan två kakor. Servera som de är eller med ett glas bubbel.