Friterad fisk med Patafriesmet
(För 12 personer)
INGREDIENSER
Vit fisk av egen preferens.
12 stora fileér behövs.
12 dl mjöl
18 äggulor
6 st vitlöksklyftor
Citron för smaken
Koriander
Örtsalt
6 l matolja
Tillbehör
Chilensk tomatsalsa, Pebre.
9 st tomater
3 st gullökar
3 msk finhackad koriander
3 msk finhackad persilja
Ungefär 3 st citroner
3 dl olivolja
1-4 st gröna chilifrukter, efter önskad hetta.
TILLAGNING
Gör en smet med äggulorna, mjölet, citronen och vitlöken. Sätt på en djup stekpanna och värm upp matoljan. Blanda ihop smeten så den är slät. Lägg i den ansade fiskfilén och bada den i smeten ordentligt. Lägg i den doppade fisken i pannan och fritera. Vänd den på båda sidorna. Ta upp och servera gärna med pebre.