Olof Peter Anderson föddes 1797 i den lilla staden Trollhättan. När han var 17 år gammal flyttade han till Göteborg för att börja jobba som handelsbetjänt i Petter Grönbergs Kemikaliehandel.
Det var inte förens O.P. fyllt 24 år som han startade sitt eget spritdestilleri. Han hade fullt upp med destilleriet men hade ändå tid att driva bland annat sin egen järnaffär. Han gifte sig med Petronella Rosenhoff och fick sex barn. När han dog år 1876 tog hans son Carl August Anderson över spritdestilleriet och moderniserade hela verksamheten. Carl lanserade företaget OP Anderson Aquavit, döpt i sin fars ära.
Nu har det gått 125 år sen dess och det firar vi med att presentera nya OP Anderson, Petronella. Den ekologiska snapsen som är inspirerad av originalreceptet och döpt efter O.P. Andersons fru.
O.P. Anderson Petronella, Äpple & Kummin är framtagen för att erbjuda ett mildare och alkoholsvagare alternativ till den traditionella aquavit. Den tydliga kryddningen av kummin är avrundad med äppelmust som ger en fruktig och frisk snaps. Denna snaps kan avnjutas som en cocktail eller som den är.
Vi på Food inc fick ett fantastiskt cocktailrecept som innehåller bland annat Petronellan, päron och lime. Perfekt nu på sensommaren när kvällarna är varma och man vill avnjuta en fräsch drink tillsammans med sina nära och kära.
Det är O.P. Andersons breda användningsområde som gör den så innerligt bra. O.P. Andersson har också under många år varit det populäraste kryddade brännvinet och det mest sålda på Systembolaget.
Även en jubileumsflaska har skapats just för detta firande; O.P. Anderson 125 Years Anniversary Edition, av kryddmästaren Jonas Odland. I blandningen ingår dessutom O.P. aquavit som lagrats mellan 4 och 10 år på tre olika typer av fat; whisky, sherry och cognac.
O.P. Anderson ville skapa en unik aquavit som ändå skulle vara trogen originalreceptet, vilket i princip har varit oförändrat sen 1891. Resultatet blev en smakrik och kraftfull aquavit som slår dig med häpnad!